Budapest, 1950.


1977-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán.
1980-86 között elsősorban alkalmazott grafikusként dolgozott, 1986-92 között a szekszárdi Illyés Gyula Tanárképző Főiskolán tanított.

Jelenleg a szekszárdi Művészetek Háza igazgatója, és a ferencvárosi Pincegaléria művészeti vezetője.

1979 óta kiállító művész.

Tagja a Magyar Képzőművészek Szövetségének, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Grafikusművészek Szövetségének, a Magyar Festők Társaságának és a Magyar Vízfestők Társaságának.

Részt vett a szekszárdi II.világháborús emlékmű tervezésében és kivitelezésében, tervei alapján készült a szekszárdi Borkút.

A Pro Urbe Szekszárd 2000 díj kitüntetettje.

"...Tudatosan gondolkodó piktúra, mely minden kitárulkozása mellett és ellenére egy befelé forduló egyéniség meditatív megnyilatkozása. Egyetlen művét sem lehet felszínesen megnézni és továbblépni. Visszarántja tekintetünket ez a különös világ, és magyarázatot követel önmagunktól - magunknak. Nem adja könnyen magát, gondolkodásra késztet, szellemi működést indukál. A legmagasabb emberi tevékenységre ösztönöz.Eszközei szikárak és halkak.
Ezt a szerénységet csak az engedheti meg magának, aki bravúros technikai tudással brillirozni képes, emellett eléggé bölcs ahhoz, hogy ne éljen vissza képességeivel, hanem gáláns gesztussal ajánlja fel: ime gyönyörködjetek és gondolkozzatok."

Fekete Tamás


"... Ebben a helyzetben, amiben élünk, több fajta magatartás lenne lehetséges. Lehetne kiáltványokat szerkeszteni, protestálni, fogalmazni a hiányérzeteket, Baky Péter megfesti és megrajzolja azt. A művész azért érzi az alkotás kényszerét, hogy az elveszett egységét a világgal megtaláltassa. A keresés az alkotás létrehozásának egyik fontos vonása. A valami fontosnak érzett kifejezése, ami talán kielégülést is okoz, de minél jobb a mű, annál kevésbé sikerül ez. Ettől a látszólagos ellentmondástól kezd élni a kép. Így tűnnek elő a beszélgetések és az élet ködalakjai. Sajátos, pókháló finomságú vonalgombolyagok mutatnak nekünk hol akt torzókat, melyekből szinte süt az erotika, hol a megkísértett szent Antal szenvedéseivel kell szembesülnünk. Baky Péter mindent tud a klasszikus rajzról, nagyszerűek és szinte anyagszerűen megfoghatóak figurái, de otthonos az absztrakt kompozíciókban is. Rajzainak montázs szerkezete mutatja a mindig vágyott és szeretett filmművészet formanyelvének rendszeres használatát. Vibrálóan színes, kavargóan vonalas krétarajzai, például a bohócok sorozata mély öniróniát sugallnak."

Knox

A művész munkái megvásárolhatók a
FolioArt Műtárgy és Ajándékboltban is.


Baky Péter

7100 Szekszárd, Székely Bertalan u. 3/a.
Telefon: +36 74/511-247 (Müvészetek Háza)
Mobil: +36 20/9106-384