Budapest, 1958.
Kiállítások:

1958-ban születtem Budapesten.
Érettségi után a mezőtúri fazekas szövetkezetben tanultam szakmát. Ott Gonda István és Kósa Klára voltak a mestereim, Karcagon pedig Rusói István, Mikola Miklós tanítottak.
1979 óta van önálló műhelyem. A nyolcvanas évek elején ismerkedtem meg az erdélyi fazekassággal, előbb különböző népművészeti táborokban, aztán személyesen is, amikor Korondra mehettem. Ott Pál Antal és felesége, Róza asszony a korondi székely fazekasság formakincseivel és motívumaival ismertettek meg.
1987-ben a Tolna megyei Sárszentlőrincre költöztem és azóta is itt dolgozom.
Mintegy tíz éve készítek úgynevezett magas tűzű edényeket is. ezek az 1250 celsius fokon égetett edények műszaki szempontból felveszik a versenyt a gyáriakkal, formaviláguk, mintakincsük pedig - a Dunántúltól a Székelyföldig - a hagyományos magyar fazekassághoz köti őket.
Tíz éve a Dunántúlon napjainkig megmaradt szemeskályha formát is fölvettem repertoáromba, újabban pedig mindennemű népi, illetve középkori minták alapján cserépkályhákat tervezek és készítek.
Cserépkályháim megtalálhatók a balatonfelvidéki műemlékházakban és a Mérmű Stúdió által tervezett műemléki helyreállítások épületeiben.
Munkáim eljutottak Lengyelországba, Németországba, Franciaországba, Olaszországba, Svédországba és Finnországba.Nagy Zoltán

7147 Sárszentlőrinc
Petőfi tér 1.
Telefon: 75/333-286 Mobil:30/488-6704


Fotó és összeállítás: Ruhl Gizella képfeldolgozás: Hollendus János