Szekszárd, 1967.

Szekszárdon születtem. Iskoláimat szülővárosomban és Budapesten végeztem. A művészet iránti érdeklődésem úgy gondolom egészen gyerekkoromig vezethető vissza, már akkor nagyon szerettem rajzolni, festeni és szobrászkodni. Ez később meghatározta képzőművészeti pályafutásomat.

Utam: a képzőművészeti iskolák, pályázatok, kiállítások, aztán jöttek a sikerek, elismerések és díjak.
Ezeket a kiváló tehetségű mestereknek, tanároknak köszönhetem.
A rajz, festészet, szobrászat és kerámia terén Adorjáni Endre, Baky Péter, Balázs László, B. Teszler Ella, Cseh Gábor, Farkas Pál, Fusz György, Fusz Lajos, Kánya Árpád, Kovács István, Molnár Mózsi György, Schaffer Anna, Szatmári Juhos László és Kovács Zoltán.

A művészetben leginkább a kerámiával és szobrászattal tudom a legbensőbb érzéseimet kifejezni. Egyaránt kedvelem a hagyományos és a modern művészetet.

A népművészeti edényektől, a népi figuráktól a klasszikus formákon át a legelvontabb kompozíciókig minden érdekel. Külön tudom választani a különböző irányzatokat és nem okoz bennem kavarodást, mert sokféle mestertől tanultam különböző dolgokat.

Munkáimmal több kiállításon és pályázaton szerepeltem, számos díjat és oklevelet, két alkalommal nívódíjat is kaptam.

Tagja vagyok a SZKIOSZ-nak, a NIT-nek, az Art'999 Tolna Megyei Képzőművészeti Egyesületnek és a Bárka Művészeti Szalonnak.

Rendszeres résztvevője vagyok a Tolna megyei nyári képzőművészeti alkotótáboroknak.


Sütő Károly

Szekszárd
Mobil: +36 30 392-8055


Fotó és összeállítás: Rühl Gizella